07 Σεπτεμβρίου 2017

Otto’s Athens Vermouth: H αναγέννηση του Αθηναϊκού Βερμούτ

Eπιστροφή σε γεύσεις και αρώματα μίας άλλης εποχής που πραγματικά εντυπωσιάζουν
Eπιστροφή σε γεύσεις και αρώματα μίας άλλης εποχής που πραγματικά εντυπωσιάζουν

Ήταν το 1840 όταν ο βασιλιάς Όθωνας ζήτησε από τον τεχνίτη Ιωάννη Βούχερ να γίνει ο πρώτος αποσταγματοποιός της Ελλάδας δίνοντας μία νέα πνοή στο βερμούτ, το αρωματισμένο κρασί με βότανα και φρούτα της ελληνικής φύσης μία τεχνική γνωστή κι από την αρχαιότητα. Τότε δημιουργήθηκε το «Βερμούτ της Αθήνας» το οποίο αγαπήθηκε και αποτέλεσε σταθερή επιλογή Αθηναίων και μη.


Επιστρέφοντας στο σήμερα η ανάγκη των νέων bartenders για αυθεντικά ποτά φέρνει στην επικαιρότητα το παραδοσιακό βερμούτ της Αθήνας, το Athens Vermouth. Δύο κορυφαίοι Έλληνες bartenders ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης αποφάσισαν σε συνεργασία με έμπειρους αποσταγματοποιούς και με την έμπνευση του Ιωάννη Βούχερ να δώσουν ζωή στο νέο αθηναϊκό βερμούτ δημιουργώντας το «Otto’s Athens Vermouth».


Από κρασί κορυφαίας ποιότητας το οποίο αρωματίζεται με ροδοπέταλα, Αρτεμισία, εσπεριδοειδή, φύλλα ελιάς και βότανα της ελληνικής φύσης όπως είναι η ρίγανη και η αγγελική το Otto’s Athens Vermouth έχει ένα υπέροχο άρωμα και ευχάριστη, μεστή γεύση. Ιδανική πρόταση σερβιρίσματος σε ψηλό ποτήρι με πάγο και tonic ή σόδα.

 

Πηγή: www.greek-gourmet.gr