10 Μαρτίου 2022

Οινόραμα η μεγάλη έκθεση του Ελληνικού Κρασιού επιστρέφει

Οινόραμα | Ζάππειο
Η μεγαλύτερη έκθεση για το ελληνικό κρασί θα γίνει μετά από 2 χρόνια στο Ζάππειο
Η μεγαλύτερη έκθεση για το ελληνικό κρασί θα γίνει μετά από 2 χρόνια στο Ζάππειο


 

Μετά από ένα αναγκαστικό κενό 2 ετών λόγω της πανδημίας οι φίλοι του ελληνικού κρασιού μπορούν να γνωρίσουν στο σύνολό τους τον Ελληνικό αμπελώνα και τα προϊόντα του στις 12, 13 και 14 Μαρτίου στο Ζάππειο. Το «Οινόραμα» αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και διοργανώνεται από το 1994. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν 2.250 κρασιά, από τα οποία 45% λευκά, 37% κόκκινα, 16% ροζέ και 2%… πορτοκαλί.

Η μεγάλη ανάπτυξη του ελληνικού επώνυμου κρασιού τα τελευταία χρόνια και οι δυναμικές εξαγωγές μέσα από όμως από την πρωτόγνωρη εμπειρία όλων μας από τους περιορισμούς της πανδημίας διαμορφώνουν ένα πολύ ιδιαίτερο οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με πολύ μεγάλες προκλήσεις. 

Όπως αναφέρει το Οινόραμα ¨ σήμερα, μάλιστα, στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, η ετήσια έκθεση  Οινόραμα είναι πιο ευέλικτη από ποτέ, χρήσιμη και προσιτή σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί.

Είκοσι οκτώ χρόνια από το λανσάρισμά του, δεν είναι πλέον μία συμβατική έκθεση, αλλά μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας για την πολυδιάστατη προβολή των εκθεμάτων της, σε διάφορα κοινά-στόχους. Ταυτόχρονα, προβάλλει αποτελεσματικά εταιρείες και πρόσωπα πίσω από το κρασί, καθώς και τη φιλοσοφία τους, τόσο εντός έκθεσης, όσο και διαδικτυακά, μέσω δυναμικής παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα, που κάθε χρόνο εντείνεται περαιτέρω.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Όπως πάντα, και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία, ανάμεσα στις χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες και καταναλωτές, το Οινόραμα αναμένεται να επισκεφθούν και δεκάδες αγοραστές οίνων από σημαντικές οινικές αγορές του εξωτερικού.¨