03 Μαΐου 2018

Heaven`s Door : Το ουίσκι του Bob Dylan

«Δεν βρίσκεις πάντα την έμπνευση, μερικές φορές είναι αυτή που σε βρίσκει», είπε σε μια λακωνική ανακοίνωση για το νέο του εγχείρημα, το οποίο τον θέλει παραγωγό του δικού του ουίσκι.
«Δεν βρίσκεις πάντα την έμπνευση, μερικές φορές είναι αυτή που σε βρίσκει», είπε σε μια λακωνική ανακοίνωση για το νέο του εγχείρημα, το οποίο τον θέλει παραγωγό του δικού του ουίσκι.

Ο Bob Dylan δεν κάθεται ποτέ στα αυγά του κι ας έχει πια φτάσει στα 76, όντας χορτασμένος από δόξα και τιμές -μερικές από τις οποίες ούτε και τις περίμενε ποτέ, σαν εκείνο το βραβείο Νόμπελ για παράδειγμα.  «Δεν βρίσκεις πάντα την έμπνευση, μερικές φορές είναι αυτή που σε βρίσκει», είπε σε μια λακωνική ανακοίνωση για το νέο του εγχείρημα, το οποίο τον θέλει παραγωγό του δικού του ουίσκι. Τα πάντα βέβαια ξεκινούν από την προσωπική αγάπη την οποία έχει προς το ουίσκι και δη τις αμερικάνικες ποικιλίες του. Από εκεί και πέρα, έκατσε και άκουσε τον επιχειρηματία ποτών Marc Bushala, που προφανώς τον έπεισε για το υπόλοιπο της διαδρομής. Ο Bushala δήλωσε ότι το όλο εγχείρημα διακατέχεται από πάθος και δεν έχουμε μεν λόγο να αμφιβάλλουμε για τον σχετικό ενθουσιασμό, αλλά να είμαστε και ειλικρινείς τώρα: εδώ και καιρό, η διασύνδεση ποτού και διάσημων καλλιτεχνών πουλάει.


Σε κάθε περίπτωση, Bushala και Dylan τα έβαλαν κάτω, βρήκαν μια πρώην εκκλησία στο Τενεσί που είχε μείνει ανεκμετάλλευτη, τη μετέτρεψαν σε αποστακτήριο και έχουν πλέον έτοιμο ένα νέο μπέρμπον που φέρει το χαρακτηριστικό όνομα ...Heaven`s Door! Μέσα στον επόμενο μήνα θα διατεθεί στις αγορές του Τενεσί, της Φλόριντα, της Καλιφόρνια, του Ιλινόι, του Τέξας και της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αναμένεται να μπορεί να ανοιχτεί ευρύτερα, φτάνοντας και εκτός Η.Π.Α., με βάση το πόσο καλά πήγε μέσα στο 2017 η διεθνής διάθεση αμερικάνικου ουίσκι, η οποία σημείωσε άνοδο 52% και συνολικό τζίρο 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ...