14 Απριλίου 2017

Αυτό το τσάι θα σε απογειώσει…

Το Club Mate, το μυστικό όπλο των Βερολινέζων clubber που χαρίζει αντοχή για πολύωρους χορευτικούς μαραθώνιους, ήρθε και στην Ελλάδα.
Το Club Mate, το μυστικό όπλο των Βερολινέζων clubber που χαρίζει αντοχή για πολύωρους χορευτικούς μαραθώνιους, ήρθε και στην Ελλάδα.
Οι φυλές του Αμαζονίου, διαχρονικά χρησιμοποιούν κάθε τι ωφέλιμο προσφέρει απλόχερα η απίστευτη φύση γύρω τους. Το βασίλειο των υπερτροφών, με φυσικά συστατικά που χαρίζουν υγεία και μακροημέρευση στους εκεί πληθυσμούς. Τώρα, το γεγονός πως πολλοί εγκαταλείπουν τον μάταιο τούτο κόσμο από νωρίς, έχει να κάνει και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη διατροφική αλυσίδα, δικαιολογώντας σε στιγμές, την ανάγκη δυνατών ζώων για ανθρώπινο κρέας στο ετήσιο πρόγραμμά τους. Και άντε να πείσεις τον κροκόδειλο πως έχεις κάτι δουλίτσες.Quinoa, maca, acai, lucuma, sacha inchi, camu camu και φυσικά chia, είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τους θησαυρούς που προσφέρει το έδαφος της Νοτίου Αμερικής. Άλλα γλυκά, άλλα πικρά και στυφά, κάποια ουδέτερα σε γεύση, όλα τους όμως ξεχειλίζουν από βιταμίνες και στοιχεία που μόνο ωφέλιμα μπορούν να είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό.Σε αυτή την κατηγορία βασιλεύει και το yerba mate. Το εθνικό ποτό της Αργεντινής και της Ουρουγουάης. Ένα τσάι από το ιερό δέντρο των Λατινοαμερικανών που συνδυάζει όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι, τη δύναμη του καφέ, την υγεία του πράσινου τσαγιού και την ευφορία της σοκολάτας, χωρίς τα ενοχλητικά συμπτώματα του καφέ στον οργανισμό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ρόφημα;

Η ικανότητα του yerba mate να προσφέρει τα ευεργετικά του χαρακτηριστικά με όποιον τρόπο και αν παρασκευαστεί και καταναλωθεί.  σε κατσαρόλα, τσαγέρα, μηχανή του  καφέ, ζεστό ή κρύο, σκέτο ή με φρούτα και χυμούς, σε κάθε του μορφή, χαρίζει τόνωση και αντοχή, υγεία και ευφορία. Και με τέτοια χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε περίπτωση να μην βιομηχανοποιηθεί.Ξεκινώντας από την Λατινική Αμερική και τις διάφορες εταιρείες που παρασκευάζουν yerba mate σε μορφή αναψυκτικού, πέρασε στην Ευρώπη και με την ταμπέλα “Club Mate” κατάφερε να γίνει το φυσικό βοήθημα για χορευτικούς μαραθώνιους μεταξύ της Βερολινέζικης club κοινότητας. Μιας ομάδας ανθρώπων που έχει μάθει να κοιτάει καλά τις ετικέτες και πολλές φορές να απορρίπτει κάθε τι που δεν προέρχεται από τη φύση. Σε όλους αυτούς, το ανθρακούχο yerba mate πλούσιο σε  τεΐνη, υπόσχεται μια φυσική «κλωτσιά» στην ενέργεια του οργανισμού, μακριά από το «τρέμουλο» του καφέ . Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η συγκεκριμένη συνταγή ήταν για χρόνια ανάρπαστη στις κοινότητες των hacker στις ΗΠΑ, όπου τα συνεχή ξενύχτια και η ανάγκη εγρήγορσης ήταν τρόπος ζωής.Το Club Mate έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των ενεργειακών ποτών, ξεκινώντας όμως με γκολ από τα αποδυτήρια. Καταφέρνοντας να πιάσει το momentum και να ξεχωρίζει για τα φυσικά του συστατικά που δίνουν ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με όσα ο ανταγωνισμός προσφέρει, με τη βοήθεια του εργαστηρίου όμως.Το Club Mate έφτασε και στην Ελλάδα. Η ανακοίνωσή του έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο. 6 μήνες αργότερα, το ταξίδι ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, πριν, πάντα σεμνά, κάνει την Αθηναϊκή του εμφάνιση.  Ούτε τυμπανοκρουσίες, ούτε φωνές. Σαν μυστικό καλά φυλαγμένο για λίγους, που με τον καιρό έρχεται να γίνει κοινό. Έτσι κατέκτησε το Βερολίνο και τις  μεγάλες Γερμανικές πόλεις, έτσι θα συνεχίσει. Θα υπάρχει διακριτικά κάπου δίπλα σου και σίγουρα η δράση του θα σε απογειώσει. Οι φυλές του Αμαζονίου ξέρουν.