30 Μαρτίου 2023

Warren Beatty & Annette Bening | Ένας έρωτας που ξεκίνησε 32 χρόνια πριν και συνεχίζει

Mε αφορμή τα 86α γενέθλια του εμβληματικού γόη του Χόλιγουντ,  ας γνωρίσουμε την ιστορία με τη μοναδική γυναίκα που παντρεύτηκε και παραμένει μαζί της για πάνω από τρεις δεκαετίες
Mε αφορμή τα 86α γενέθλια του εμβληματικού γόη του Χόλιγουντ, ας γνωρίσουμε την ιστορία με τη μοναδική γυναίκα που παντρεύτηκε και παραμένει μαζί της για πάνω από τρεις δεκαετίες

Ο πρωταγωνιστής των "Reds" Warren Beatty είχε μια από τις πιο επιτυχημένες καριέρες στη βιομηχανία του θεάματος ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

Εντυπωσιακό είναι και το ειδύλλιό του με την ηθοποιό της «American Beauty» Annette Bening. Έδεσαν τον κόμπο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έχουν τέσσερα παιδιά.

Annette Bening and Warren Beatty in Beverly Hills, Los Angeles, on January 18, 1992 [left] and in Hollywood, California on September 13, 2018 [right] | Source: Getty Images

Το να ερωτεύεσαι στα πλατό ταινιών είναι αρκετά συνηθισμένο. Ωστόσο, ορισμένοι ηθοποιοί το αποφεύγουν επειδή έχουν μάθει ότι τα ειδύλλια εκεί δεν διαρκούν. Είναι η χολιγουντιανή εκδοχή του καλοκαιρινού έρωτα.

Η περίπτωση του Beatty και της Benning είναι διαφορετική. Εργάστηκαν μαζί στο δράμα του 1991 "Bugsy", και ήξερε ότι θα του άλλαζε τη ζωή μόλις συναντιόντουσαν για μεσημεριανό γεύμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ταινία. 

Παραδέχτηκε ότι χρειαζόταν μόνο πέντε με δέκα λεπτά για να την ερωτευτεί.

Η Benning ήταν εξίσου γοητευμένη. Η πρώτη της εντύπωση για τον Beatty ήταν ότι ήταν «απίστευτα ευφυής», οξυδερκής, αστείος και ευδιάκριτος. Αφού είδε την Benning, ο Beatty ομολόγησε ότι έχασε γρήγορα το ενδιαφέρον του  για το νόστιμο σκόρδο στο κοτόπουλο του. 

Ωστόσο, ο Beatty ήταν ήδη έμπειρος ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του `90, γνωρίζοντας καλά ότι οι σχέσεις στα γυρίσματα ήταν προκλητικές. Τόνισε ότι αν δύο συμπρωταγωνιστές αναπτύξουν ένα ειδύλλιο, παίζουν τέσσερις χαρακτήρες αντί για δύο.

Ο Beatty είπε στον σκηνοθέτη του «Bugsy» Barry Levinson ότι θα παντρευόταν την Bening. Ωστόσο, ο Beatty είπε στην κατά, 21 χρόνια νεότερή του Bening, ότι δεν θα τη χτυπούσε κατά τη διάρκεια της ταινίας. «Δεν ρώτησα», απάντησε εκείνη.

Annette Bening and Warren Beatty on December 1, 2016 in Goleta, California | Source: Getty Images

 

Οι δυο τους κρατούσαν τα πράγματα επαγγελματικά ως επί το πλείστον, αλλά ο Beatty της ζήτησε να βγουν στο τέλος της ταινίας. Εκείνος αθέτησε την υπόσχεσή του, αλλά εκείνη αποδέχτηκε την πρόσκλησή του και ξεκίνησε η απίστευτη ιστορία αγάπης τους.

Η σχέση του Beatty και του Bening εξελίχθηκε γρήγορα μετά από αυτό, παρόλο που συνέχιζαν να αρνούνται ότι είχαν σχέση. Γέννησε το μεγαλύτερο παιδί τους τον Ιανουάριο του 1992 και παντρεύτηκαν δύο μήνες αργότερα. 

Annette Bening and Warren Beatty on September 12, 2017 in Toronto, Canada | Source: Getty Images

 

H Bening  αποκάλυψε ότι η πρόταση του Beatty δεν ήταν μια υπερβολική εκδήλωση. Λίγο αργότερα ο Beatty έδωσε στην Bening ένα δαχτυλίδι αρραβώνων "ιδιωτικά" σε μια ήσυχη στιγμή στο σπίτι τους

Παρόλο που ο γάμος τους εξέπληξε τους θαυμαστές του Beatty – κυρίως λόγω της φήμης του για κυρίες – εκείνος ομολόγησε ότι δεν ήταν σοκ για εκείνον. 

"Πάντα ένιωθα ότι δεν προσπαθούσα να αποφύγω τον γάμο. Προσπαθούσα να αποφύγω το διαζύγιο. Δεν είχα καμία αμφιβολία όταν γνώρισα την Annette ότι ήταν ώρα να παντρευτώ."είπε εκείνος χαρακτηριστικά.

Δύο χρόνια μετά τον γάμο, το ζευγάρι δούλεψε μαζί στην ταινία «Έρωτας», μια ταινία που έγραψε και παρήγαγε επίσης ο Beatty. Δυστυχώς, οι κριτικοί την περιέγραψαν ως μια ταινία που δεν ήταν καταστροφή αλλά «ούτε και καλή». 

Η ταινία αφορούσε λιγότερο τους βασικούς χαρακτήρες και περισσότερο τον Beatty και την Bening ως ζευγάρι, κυρίως επειδή αφορούσε έναν άντρα που δεν ήταν ποτέ πιστός σε καμία και που ερωτεύτηκε μια κομψή γυναίκα που δεν θα επέτρεπε ποτέ να θεωρηθεί δεδομένη.

Η αγάπη της Beaning και του Beatty επέμενε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Τώρα έχουν τέσσερα παιδιά: τον Stephen, τον Benjamin, την Isabel και την Ella. Ο ηθοποιός ομολόγησε ότι το να έχει παιδιά ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη στον ίδιο και τη γυναίκα του.

 

Annette Bening and Warren Beatty on June 09, 2019 in New York City | Source: Getty Images

 

Ο Beatty ήταν τόσο ερωτευμένος με τον έγγαμο βίο του που πήρε ακόμη και λίγο χρόνο από τη βιομηχανία του θεάματος για να επικεντρωθεί στην οικογένειά του. Παραδέχτηκε ότι το διάλειμμα ήταν απαραίτητο για να μεγαλώσουν τα παιδιά του με μια φυσιολογική ζωή.

 

Ο σταρ του «Love Affair» επεσήμανε ότι το να μεγαλώνει με δύο διάσημους γονείς ήταν ένα «βάρος», επομένως ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής των παιδιών του ήταν πάντα υποχρεωτικός. O Beatty ομολόγησε

"Θα μπορούσα να συνεχίσω και να μιλάω για [τα παιδιά μου] γιατί είναι λαμπρά και διασκεδαστικά. Αλλά όχι, νομίζω ότι πρέπει να τους κάνετε ένα διάλειμμα και έχουν την ιδιωτικότητά τους."

Warren Beatty, Annette Bening and their children on December 4, 2004 in Washington, D.C. | Source: Getty Images

 

Η Bening έχει παρόμοια προσέγγιση για την προστασία της προσωπικής ζωής των παιδιών της. Δεν μιλά ποτέ για τα παιδιά ή τον σύζυγό της γιατί είναι «κανόνας». 

Ωστόσο, έχει μοιραστεί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το ότι είναι γονιός. Αφού παραδέχτηκε ότι δεν ήταν τέλεια, η Bening είπε ότι ήταν μια «μανή μητέρα».

 

Annette Bening, Warren Beatty and three of their four children in April 2007 | Source: Getty Images

 

 

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας των παιδιών της, η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι συνέχισαν να της μαθαίνουν νέα πράγματα για τη ζωή, παρόλο που νόμιζε ότι έπρεπε να μάθουν από αυτήν.

Όσον αφορά το μυστικό του μακροχρόνιου και επιτυχημένου γάμου τους, ο Beatty ομολόγησε ότι η Bening συνέχιζε να τον εκπλήσσει κάθε μέρα κάνοντας απροσδόκητα πράγματα

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν έχει μετανιώσει ποτέ που άφησε πίσω τον εργένικο τρόπο ζωής του. Αφού είπε «το κάνω», έγινε αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας και έζησε τα πιο «συναρπαστικά χρόνια» της ζωής του με την Bening και τα τέσσερα παιδιά τους.

 

Αν και τα παιδιά της Bening και του Beatty προτιμούν να κρατούν τη ζωή τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το μεγαλύτερο παιδί τους, ο Στίβεν, έγινε πρωτοσέλιδο αφού εμφανίστηκε ως τρανς

Ο Stephen, παλαιότερα γνωστός ως Kathlyn, γεννήθηκε γυναίκα αλλά ξεκίνησε τη διαδικασία μετάβασης στα 14. Ανακοίνωσε ότι ήταν τρανς το 2012 ανεβάζοντας ένα βίντεο στο We Happy Trans, ευχαριστώντας φίλους και συνομηλίκους για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση του Stephen, ο Beatty αναφέρθηκε στη μετάβασή του. Ο ηθοποιός τόνισε ότι ο τρανς ακτιβιστής και συγγραφέας γιος του ήταν «επαναστάτης, ιδιοφυΐα και ο ήρωάς μου».

Ο Beatty μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου εν ζωή, αλλά τα παιδιά του δεν είναι πολύ ενθουσιασμένα με τη φήμη του. Δεν έχουν δει καν τις πιο εμβληματικές ταινίες του ή της Bening! O Beatty εξομολογήθηκε

"Είπα στον 19χρονο μου πέρυσι, "Έχεις δει ποτέ Σαμπουάν;" και ήταν σαν, "Όχι". Οπότε υπάρχει η κληρονομιά μου για σένα. Τουλάχιστον εδώ γύρω».

Warren Beatty on June 8, 2017 in Hollywood, California | Source: Getty Images

 

Για 22 χρόνια, ο Beatty, η Bening και τα παιδιά τους ζούσαν σε μια έπαυλη στο Beverly Hills στην κορυφή του λόφου. Το πούλησαν το 2012 για 6,7 εκατομμύρια δολάρια στον ξενοδόχο και παραγωγό της Νέας Υόρκης Jonathan Baker και μετακόμισαν σε άλλο ακίνητο του Λος Άντζελες. 

Η σχέση του Beatty και της Bening είναι μοναδική, αλλά δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που έκανε πρόταση γάμου. Ο ηθοποιός υποτίθεται ότι ζήτησε από τη συμπρωταγωνίστριά του στους «Reds» Diane Keaton να τον παντρευτεί αλλά  εκείνη τον απέρριψε.