10 Μαρτίου 2023

Kevin Hines | Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης ενός ανθρώπου που πήδηξε από τη γέφυρα Golden Gate

Όταν ο Kevin Hines ήταν 19 ετών, επέζησε από ένα άλμα από τη γέφυρα Golden Gate.
Σήμερα, είναι υπέρμαχος της ψυχικής υγείας που μιλά για την πρόληψη των αυτοκτονιών.
Όταν ο Kevin Hines ήταν 19 ετών, επέζησε από ένα άλμα από τη γέφυρα Golden Gate. Σήμερα, είναι υπέρμαχος της ψυχικής υγείας που μιλά για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2000, 19χρονος Kevin Hines, πλησίασε τη γέφυρα Golden Gate. Είχε φτάσει με ένα λεωφορείο, αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του. Δυστυχώς, δεν ήταν μόνος στις σκέψεις του. Όπως αναφέρει το CNN, η εμβληματική γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο είναι το νούμερο ένα σημείο αυτοκτονίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και το δεύτερο πιο γνωστό σημείο γι’αυτόν τον σκοπό στον κόσμο. Η γέφυρα έχει ποσοστό θνησιμότητας 98%, αλλά ο Hines, ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή, ήταν ένας από τους τυχερούς. Επέζησε.

Το 2018,  είπε την ιστορία του στο ABC News, αναπολώντας την αίσθηση που είχε τη στιγμή που πήδηξε. «Στιγμιαία λύπη, ισχυρή, συντριπτική», θυμάται ότι ένιωθε. «Καθώς έπεσα, το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να φτάσω πίσω στη ράγα, αλλά είχε φύγει. Οι σκέψεις σε αυτά τα τέσσερα δευτερόλεπτα, ήταν «Τι έκανα μόλις;» Δεν θέλω να πεθάνω».

Ευτυχώς για τον Hines, γύρισε στον αέρα και χτύπησε το νερό σε καθιστή θέση. Ενώ έσπασε τρεις σπονδύλους το φθινόπωρο, ήταν ακόμα ζωντανός. Ενώ σύντομα βγήκε στην επιφάνεια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεδομένων των τραυματισμών του, ήταν δύσκολο να παραμείνει στη ζωή. Τότε συνέβη κάτι απίστευτο.

«Κάτι άρχισε να κάνει κύκλους από κάτω μου και εννοώ κάτι πολύ μεγάλο, πολύ γλοιώδες και πολύ ζωντανό», ανακαλεί ο Hines. "Και φρικάρω και σκέφτομαι "Πρέπει να μου κάνεις πλάκα, δεν πέθανα πηδώντας από αυτή την ηλίθια γέφυρα και ένας καρχαρίας θα με φάει;". Συνειδητοποίησα ότι δεν προσπαθώ να μείνω στη ζωή. Τώρα είμαι ξαπλωμένος ανάσκελα και με κρατάει σε δυναμική από αυτό το πράγμα».

Ό,τι κι αν ήταν, κράτησε τον Hines στη ζωή μέχρι να τον σώσει η ακτοφυλακή. Μόνο αργότερα, όταν έλαβε ένα γράμμα από κάποιον που ήταν μάρτυρας ολόκληρου του συμβάντος από τη γέφυρα, ανακάλυψε τι είχε έρθει για να τον σώσει.

Sunset view of the Golden Gate Bridge and fog from Battery Spenc

«Kevin, χαίρομαι πολύ που είσαι ζωντανός», έγραφε το γράμμα. «Στεκόμουν λιγότερο από δύο πόδια μακριά σου όταν πήδηξες. Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου είχε πει αν έζησες ή πέθανες. Παρεμπιπτόντως, δεν ήταν καρχαρίας. Υπήρχε ένα θαλάσσιο λιοντάρι και οι άνθρωποι από πάνω που κοιτούσαν κάτω πίστευαν ότι σε κρατούσε επικίνδυνα».

Ενώ ο αξιωματικός της ακτοφυλακής που έσωσε τον Hines δεν είδε το θαλάσσιο λιοντάρι, είπε στο ABC News ότι ένας δεύτερος μάρτυρας μπήκε στο σταθμό μετά τη διάσωση και επιβεβαίωσε ότι είχαν δει επίσης το ζώο να βοηθά τον Χάινς.

Σήμερα ο Hines, o οποίος έγραψε βιβλίο για αυτή την εμπειρία του, είναι ένας υπέρμαχος ψυχικής υγείας που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μιλώντας για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Σήμερα αντιμετωπίζει τη διπολική του διαταραχή με φάρμακα και έχει παντρευτεί. Και ενώ εξακολουθεί να παλεύει περιστασιακά με σκοτεινές σκέψεις, έχει τώρα τα εργαλεία για να προσεγγίσει τα προβλήματα αυτά.

Ο Hines είναι επίσης ένας από τους πολλούς που έχουν πιέσει για ένα φράγμα αυτοκτονίας στη γέφυρα Golden Gate. Το 2014, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για ένα δίχτυ ασφαλείας από ανοξείδωτο χάλυβα που θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί κάτω από τη γέφυρα. Ενώ η ολοκλήρωση εκτιμήθηκε για το 2021, το έργο καθυστέρησε λόγω των εξόδων και της πώλησης της αρχικής εταιρείας που κέρδισε το συμβόλαιο κατασκευής. Τώρα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2023, με κόστος 400 εκατομμυρίων δολαρίων - σχεδόν διπλάσιο από την αρχική εκτίμηση. Ωστόσο, είναι μια μέρα που δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα στα μάτια του Hines.

Όταν είδε για πρώτη φορά κομμάτια από το δίχτυ τοποθετημένα, συγκινήθηκε με κλάματα. «Αυτή η γέφυρα είναι προάγγελος θανάτου, όσο όμορφη κι αν είναι, αλλά δεν θα είναι μετά το 2021», είπε το 2019. Και ενώ το όνειρό του δεν θα πραγματοποιηθεί παρά αργότερα αυτό το έτος, η πλήρης ολοκλήρωση του δικτύου σίγουρα θα φέρει στον ίδιο και σε άλλους που έχουν αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της αυτοκτονίας μεγάλη παρηγοριά.

Καθώς έχει ως αποστολή του να ευαισθητοποιήσει περισσότερο για την ψυχική υγεία, ο Hines είναι πολύ δραστήριος στο να δημοσιεύει βίντεο στο YouTube και φιλοξενεί επίσης podcast. Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Suicied: The Ripple Effect. Η ταινία, την οποία έχουν δει μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε επτά χώρες, θα πραγματοποιήσει μια δωρεάν εικονική προβολή στις 21 Μαρτίου του 2023.