15 Μαΐου 2023

Εκπληκτικοί πίνακες με φως φωτίζουν τη λάμψη ενός σύγχρονου χορευτή

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Eric Pare με έδρα το Μόντρεαλ συνεργάζεται με την εντυπωσιακή χορεύτρια μοντέρνου χορού, Kim Henry για να δημιουργήσει μια εξαιρετική σειρά από πίνακες ζωγραφικής με φως.
Ο εικαστικός καλλιτέχνης Eric Pare με έδρα το Μόντρεαλ συνεργάζεται με την εντυπωσιακή χορεύτρια μοντέρνου χορού, Kim Henry για να δημιουργήσει μια εξαιρετική σειρά από πίνακες ζωγραφικής με φως.

Η κίνηση, το φως και τα τοπία του Eric Pare’ δημιουργούν εκπληκτικές φωτογραφίες. Με έδρα το Μόντρεαλ, ο φωτογράφος φημίζεται για τις μαγευτικές του φωτογραφίες, οι οποίες επιτυγχάνουν με τεχνικές stop-motion για να δημιουργήσει ολοκληρωμένα εφέ στις εικόνες του. Από λαμπερά φωτοστέφανα μέχρι μαγευτικές σπείρες, αυτές οι οθόνες πλαισιώνουν τη χορεύτρια  μοντέρνου χορού, Kim Henry σε μια σειρά από γραφικές τοποθεσίες.

Αν και είναι εύκολο να μπερδέψουμε αυτά τα ειδικά εφέ με το Photoshop, στην πραγματικότητα δημιουργούνται επί τόπου. O Pare χρησιμοποιεί σωλήνες φωτός, φακούς και φτερά για να αποδώσει μια ποικιλία εντυπωσιακών εικαστικών πίσω από την Henry, ενώ διατηρεί μια χαριτωμένη πόζα. Εν τω μεταξύ, η κάμερα καταγράφει κάθε δευτερόλεπτο αυτής της τεχνικής έτσι ώστε να ενώνεται απρόσκοπτα στο τελικό στάδιο. «Παίζω με το φως, τον χώρο και τον χρόνο μέσω τεχνικών light-painting, bullet-time και stop-motion για να δημιουργήσω μια μοναδική υπογραφή κινούμενης φωτογραφίας», εξηγεί ο Pare «Ό,τι κάνω φωτίζεται με το χέρι, ένα καρέ τη φορά».

Στο προσωπικό του προφίλ στο instagram, ο Pare δίνει μια εικόνα για τη διαδικασία του, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να δουν την ανάλαφρη ζωγραφική σε δράση. Οι περισσότερες από τις εμβληματικές φωτογραφίες του είναι τραβηγμένες σε απέραντα τοπία σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η εύρεση της τέλειας τοποθεσίας είναι το ήμισυ της μάχης, καθώς αυτός και η Henry θα πρέπει συχνά να περιμένουν υπομονετικά για τον σκοτεινό φωτισμό που θα συνδυάζεται καλύτερα με τα φωτεινά σχήματα και τις γραμμές. Τελικά, όλος ο σχολαστικός σχεδιασμός τους αποδίδει καρπούς, καθώς κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες μοιάζει με μια πύλη σε έναν φανταστικό κόσμο.