14 Μαΐου 2023

Eurovision 2023 | Η Loreen με εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα υπέροχο τραγούδι πήρε τη νίκη

Η Σουηδία που ήταν το φαβορί κέρδισε, μετά από μάχη με το τραγούδι Cha cha της Φινλανδίας, ενώ η Noa Kirel και το Unicorn  και τον απίθανο χορό της ήρθε στη τρίτη θέση
Η Σουηδία που ήταν το φαβορί κέρδισε, μετά από μάχη με το τραγούδι Cha cha της Φινλανδίας, ενώ η Noa Kirel και το Unicorn και τον απίθανο χορό της ήρθε στη τρίτη θέση

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14


Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών της κριτικής επιτροπής, η συμμετοχή της Σουηδίας ήταν στην κορυφή της ομάδας με 340 βαθμούς, με το Ισραήλ και την Ιταλία πίσω με 177 και 176 βαθμούς αντίστοιχα. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό ήταν μόνο το ήμισυ της ιστορίας!


Μετά από μια γεμάτη ένταση ανακοίνωση της ψηφοφορίας του κοινού, αποκαλύφθηκε ότι το Tattoo έλαβε αρκετούς πόντους για να κερδίσει τη νίκη! Η Σουηδία συγκέντρωσε συνολικά 583 βαθμούς, με τη Φινλανδία να τερματίζει στη δεύτερη θέση με 526 βαθμούς.

Ο Kaarija της Φινλανδίας ήρθε δεύτερος με το τραγούδι του "Cha Cha Cha", το οποίο βγήκε πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού, με το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Νορβηγία να συμπληρώνουν την πεντάδα. 

Eurovision 2023: Η Σουηδία ισοφαρίζει το ρεκόρ της Ιρλανδίας
Αυτή είναι η 7η νίκη της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι η Σουηδία τώρα ισοδυναμεί με την Ιρλανδία για τις περισσότερες νίκες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision όλων των εποχών.


Η Loreen σημείωσε στην πραγματικότητα δύο από αυτές τις 7 νίκες για τη Σουηδία. Το 2012 κέρδισε τον Διαγωνισμό στο Μπακού με το τραγούδι Euphoria. Η Loreen γίνεται ο δεύτερος καλλιτέχνης στην ιστορία που κέρδισε δύο φορές τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού ο Johnny Logan έκανε το νταμπλ για την Ιρλανδία τη δεκαετία του `80.


Από τη νίκη της στη Eurovision και την κυκλοφορία του πρωτοποριακού άλμπουμ της «Heal», και τα δύο το 2012, η Loreen έχει μαγέψει το κοινό με τη φωνή της, τη μοναδική καλλιτεχνική της έκφραση και τους σαγηνευτικούς στίχους της.

Στη δεκαετία από τον Διαγωνισμό του Μπακού, η Loreen συνέχισε να αναπτύσσεται καλλιτεχνικά, εξερευνώντας νέους τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητάς της. Από την κυκλοφορία της σουηδικής μουσικής για πρώτη φορά, μέχρι το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στην κινηματογραφική μεταφορά του Vinterviken.

Πέρυσι, η τραγουδίστρια επέστρεψε στην ποπ, κυκλοφορώντας το κομμάτι Neon Lights - ένα τραγούδι για μια σύγχρονη Joan of Arc. Η Loreen θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη μουσική για να προκαλεί το κοινό της με μηνύματα ένταξης και εκπροσώπησης.