10 Μαΐου 2023

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες | Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Το Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες έχει προγραμματίσει δράσεις για όλη την οικογένεια.
Το Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες έχει προγραμματίσει δράσεις για όλη την οικογένεια.

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και προσκαλεί τους επισκέπτες του στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Μαΐου.

Οι επισκέπτες του Ιδρύματος θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις (7.30-8 μ.μ., 8.30-9 μ.μ., 9.30-10 μ.μ.), στην συμμετοχική παράσταση με σαπουνόφουσκες για μικρούς και μεγάλους "Οι Κοσμοναύτες" από την ομάδα La Petite Marguerite (8.30-9 μ.μ., 9.30-10 μ.μ.) καθώς και να απολαύσουν ρεσιτάλ για Σαξόφωνο από τον Tom Giannakopoulos (10.15-11 μ.μ.).

Το Ίδρυμα Takis KETE, ως κοιτίδα του καλλιτεχνικού και ερευνητικού του έργου από το 1986, θα υποδέχεται όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν και να μελετήσουν βαθύτερα το καλλιτεχνικό και επιστημονικό έργο του διεθνούς γλύπτη Takis, ο οποίος για περισσότερα από εβδομήνταχρόνια διηύρυνε τους ορίζοντες της παραδοσιακής γλυπτικής μέσα από την δημιουργία του και ενέταξε τον τομέα των θετικών επιστημών στην γλυπτική του. Ήδη από την δεκαετία του ‘50 φιλοτέχνησε κινητικά καιμουσικά γλυπτά, πίνακες, πραγματοποίησε performances και σχεδίασε θεατρικά σκηνικά. 

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο το Σάββατο πριν από την 18η Μαΐου, που είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Info: Ίδρυμα Takis | 13/5 | 7-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη